Kokijev dobrodelni koledar 2021 – Naj otroški glas zaživi v nas!

” Se lahko spomnimo, kdo smo bili, preden je svet rekel, kaj moramo postati?” nas na prvi strani Kokijevega dobrodelnega koledarja sprašuje punčka Aurora, medtem ko prvo leto svojega otroštva preživlja med rešenimi živalmi.

Ali se lahko spomnimo?
V nas je živelo ustvarjalno otroško srce, polno zaupanja, sprejemanja in predvsem iskrenega čudenja nad vsem bogastvom narave in živali okoli nas.
Bela kokoška je bila prelepa ptica, pod katerimi perutmi je tako prijetno toplo. Zajček nekdo, ki bi lahko pojedel vse naše štiriperesne deteljice, samo da bo zadovoljen. Kravica – nežni velikan, pri katerem smo si greli noge pozimi. Pikapolonice pa so prinašale srečo. Prav vsaka žival je bila, je, in vedno bo, skozi otroške oči Lepa. Pa kako bi ne bila, saj je edinstvena, kot vsak izmed nas. Med njimi nismo delali razlik, nismo jih delili in niti na misel nam ni prišlo, da bi živalim storili kaj hudega.
Kaj se je zgodilo z nami, odraslimi, ki smo vsi bili nekoč otroci? Zakaj je ta nedolžni otroški glas postajal tišji in tišji, dokler ga nismo več slišali ali želeli slišati in smo nanj, na tako pomemben del nas, pozabili? Zakaj smo se odrekli temu, kar smo? Si znamo odgovoriti?

Letošnji Kokijev dobrodelni koledar, že 6 po vrsti, izpostavlja odnos otrok – žival. V upanju, da otroški glas znova zaživi v nas! Ne jutri, danes. Čas je zdaj. Kajti še tako temna noč se enkrat konča s sončnim vzhodom, tudi za živali se enkrat mora. In se bo, ko se bomo tudi mi spomnili, kdo v resnicni smo.
Fotografije je pripravil Tadej Gudan, avtor fotografj iz knjige Zivali, moje prijateljice. Njegova ljubezen in predanost umetnosti fotografije veje prav iz sleherne strani.
Z nakupom koledarja ali s prostovoljnim prispevkom podprete Kokijev življenjski prostor rešenih živali, ki predstavlja temelje nekega novega sveta, ki ni le možen, ampak je že tukaj, ŽIVI. Tudi zaradi slehernega izmed vas, ki nam vsa leta stojite ob strani. Zato od srca hvala!
Ksenija

NAROČANJE KOLEDARJA: zavodkoki@gmail.com, SMS na 051 321 200 ali fb sporočilo. 

NAKAZILO PROSTOVOLJNIH PRISPEVKOV: 
Zavod za zaščito rejnih živali Koki
Na produ 13
2354 Bresternica
IBAN SI56 0231 0026 1055 140 (NLB d.d.) –
NAMEN: ZA ŽIVALI 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

four × 5 =