Zgodba kravice Fawn

 

Zgodba kravice Fawn, ki je navdihnila številne ljudi, se je začela zelo nesrečno. Kravja mama je Fawn stoje skotila v majhnem boksu, v katerem  se ni mogla niti obrniti. Zato je Fawn padla v betonski jarek za gnoj ob boksu, se pri padcu močno poškodovala, zlasti eno od sprednjih nog.

Upravitelj kmetije je Fawn predal v oskrbo znanki Jennifer, za katero je vedel, da si že od nekdaj želi imeti kravo za družabnico – hišno ljubljenko. Ob tem jo je opozoril, da Fawn najbrž ne bo preživela. 

Fawn the young cow

 

Jennifer je svojo Fawn skrbno čuvala znotraj hiše, jo grela s toplimi odejami in hranila po steklenički. Vendar se Fawnina zlomljena in okužena noga zaradi napačno postavljene diagnoze ni pravilno pozdravila. V enem letu je pridobila na teži in pokazalo se je, da je tudi njena zdrava noga ne more več podpirati, zato ni mogla stati in je začela šepati po kolenih.Veterinar je obupani Jennifer naznanil, da možnosti za okrevanje ni več  in ji svetoval, naj poskrbi za njen odstrel. 

 

Jennifer se ni dala in je pomoč poiskala v enem najbolj znanih svetovnih zatočišč za farmske živali Woodstock Sanctuary. Tamkajšnji ljudje so ju obiskali in hitro spoznali, kako ljubezniva je Fawn in kako izjemen je njun odnos. Fawn so omogočili pregled na veterinarski kliniki Cornell v New Yorku, kjer so ocenili, da ji lahko pomagajo. 

Fawn

 

Fawn so operirali obe sprednji nogi. Niso popravili le zlomljene kosti, temveč tudi prekratke vezi v »boljši« nogi. Stroški zdravljenja so bili ogromni, vendar je bil Woodstock Sanctuary prepričan, da lahko s podporo prostovoljcev in donatorjev rešijo Fawnino življenje. In tako se je tudi zgodilo. 

kravica fawn2

 

Fawn sedaj po dolgem okrevanju hodi s trajnimi opornicami.

Ostala ljubeča in prijazna in je živi zgled, kako lahko eno sama rejna žival, ki je sicer le ena izmed mnogih, ki dnevno končajo v klavnicah, navdahne toliko ljudi in prinese toliko ljubezni in sočutja.

Fawn in her brace

 

 

Prevedla in priredila: NŽ

Foto: Woodstock Farm Animal Sanctuary 

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

20 − 15 =