Zakaj morajo biti živali žrtve poniževanj ljudi?

Pred nekaj dnevi (konec maja) so se v Nemčiji na zemljišču mošeje pojavile prašičje glave. Kot poročajo mediji so neznani storilci v tla zapičili devet kolov, dolgih okoli 1,5 metra in nanje nataknili ostanke prašičjega trupla.

https://twitter.com/sulemannmalik

Sporočilo ljudem naj bi bilo jasno. Nestrinjanje in poniževanje muslimanov. Ker muslimani ne jedo prašičev in jih smatrajo za nečiste živali. Sulejman Malik, predstavnik muslimanske skupnosti Ahmadija v nemškem Erfurtu. ki je vse poslikal in objavil na Twitterju, je obvestil policijo, ki je sprožila preiskavo, dejanje pa je bilo označeno za ksenofobno.

Seveda ne gre za osamljen primer.

Prašičje glave so se na gradbišču ljubljanske džamije znašle tudi pri nas – lani. 

Foto: islamska skupnost/rtvslo

Tudi takrat so dejanje preiskali policisti in ga označili kot kaznivo dejanje javnega spodbujanja sovraštva, nasilja in nestrpnosti, mediji pa povzeli, da je “Spoštovanje posameznika je ključno vezivo družbe”

Ob vseh kritikah na takšno ravnanje, ki nas upravičeno morajo voditi do ključnega vprašanja – kaj s tem sploh sporočamo o evopski kulturi, pa nihče ni niti opazil živali. 

Nič krivih čutečih posameznikov, ki so tudi v tem primeru znova zlorabljene in prepoznane  kot orodje v rokah človeške manipulacije in mesebojnih obračunavanj. Namesto, da bi živali ščitili, jih zlorabljamo kjerkoli in kadarkoli.  

” Prašiči niso ne kristjani, ne muslimani, računajo pa na človeka, da jih bo ščitil. Živali nimajo nobere vere, razen verovanja v našo dobroto. ” (dr. Katerina Vidner Ferkov, Zdravo Slovenija)

Pripravila: Ksenija V. Kutlačič

 

 

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

5 × 4 =