Voziček za Flipa

Svet ne pripada le zdravim, srečnim in uspešnim ljudem.
Ali živalim. Pripada nam vsem.
Kunček Flip ima parezo zadnjih nogic, s katero sicer zelo dobro funkcionira, res pa je, da ne more šibati kot bi lahko sicer.
No, ni mogel.

Gospa Tamara Zupe, ki sicer z vsem srcem pomaga prostoživečim mucam in Društvu za zaščito živali Pomurja, mu je na našo prošnjo namreč z ljubeznijo in spretnimi rokami, napravila voziček.

S Flipom sta se tudi spoznala, gospa Tamara pa je povedala, da se je v Flipa zaljubila že po fotografiji.

kunec-flip-in-maksek

Flip levo, desno od njega Maks

V svojem srcu pa nosi posebno zgodbo, zaradi katere je v svoji glavi oblikovala vozičke za invalidne živali že nekaj let. S solzami v očeh je povedala takole: 

” V glavi sem oblikovala voziček za invalidne živali že nekaj let. Vse od dne, ko je veterinar vztrajal, da bo evtanaziral našo Mišo. Miša je bila muca brez nogice, ker jo je nek okrutnež privezal za njo in streljal v njo z zračno puško. Revica si je odgriznila nogico, na kateri je bila privezana in pri tem si je izpulila tudi vse zobke. Takšno sem najdla, jo ujela z živolovko, saj ne da je bila samo nesocializirana in prestrašena, bila je čisto prava divjakica. Po treh letih njene in naše močne potrpežljivosti, je postala prava cartika a še vedno malo boječa. Eno jutro sem jo najdla hromo na zadnje tačke in vso prestrašeno. Nekdo jo je brcnil. Od tod dalje poznate zgodbo, ker sem z njo začela. Nikoli, res nikoli si ne bom odpustila, da sem privolila v to dejanje in od takrat naprej v glavi delam vozičke. Za vse Miše in Flipe. Zdaj se poskušam oddolžiti. “

vozicek-za-kunce-ena

vozicek-za-kunce-tri

vozicek-za-kunce-stiri


In tako Flipek ponovno šiba po pašniku. Njegova zgodba pa osvaja srca ljudi, Flip pa z njo postaja mala medijska zvezdica. Tukaj. 

In tukaj.

prispevek-o-kuncu-flipu

In prav je tako.

Ker življenje ni dragoceno zato, ker je popolno.

Ampak ker je naše.

V vsej svoji nepopolnosti, s katerimi moramo živeti.

flip-in-tigi

kunec-flip-in-muca-tigi-ena


Zelo smo hvaležni. Gospa Tamara pa pravi, da ji bo v največje veselje, če bodo ljudje spoznali, da tudi hrome živali lahko dostojno živijo. In da bo morda več ljudi svoje živali pustilo živeti in jim omogočiti bolj kvalitetno življenje. 


No, mi le dodamo, da si želimo, da vsi spoznamo, da naj tudi povsem zdrave živali živijo – ne pa da jih zdrave, polne življenja koljemo in dajemo v kunčje obare.


Ko je na voljo toliko prehranskih alternativ!
Go, Flip,Go!

invalidski-voz-za-kunce-flip

vozicek-za-flipa

 

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

three × 2 =