Tako se to dela!

Konec meseca marca smo prejeli sporočilo gospe Katarine iz Dolenjske, da je ob cesti našla kokoško, za katero se zdi, da jo je zbil avto. Kokoška je čepela na bankini, ni mogla vstati ali hoditi.

Gospa Katarina je kokoško sama vzela k sebi za čez noč in nas zjutraj vprašala, kaj lahko še stori zanjo. Ko smo jo prosili, da kokoško sama pelje v ljubljansko Ambulanto za ptice, kunce, glodavce in plazilce je to brez nadaljnega storila.kokoška-pepi-veterinar

 

 

Opravljeni rentgen sicer ni pokazal zloma, kokoška je prejela podporno terapijo in romala k eni naših prostovoljk na začasno okrevanje. 

kokoška pepi 0

 

kokoška pepi 5

Po tednu dni mirovanja, se je kokoška, ki jo je najditeljica poimenovala Pepi, postavila na noge in so povsem opomogla.

pepi resize kokoška 1

 

 

Danes je Pepi ena najbolj nežnih in ljubečih kokoši, ki se ves čas ‘pogovarja’ s človekom, mu sledi na vsakem koraku, le jajc ne nese več.

Dejstvo je, da bi bilo njeno življenje povsem drugačno, če posamezniki, ki so naleteli nanjo, ne bi takoj pomagali, jo odstranili na varno in poskrbeli za veterinarsko oskrbo.

Na vsakem posamezniku je, da pomaga živalim v stiski. Pred njim se niso pojavile brez razloga. In četudi sedaj obstaja organizacija, ki se ukvarja s pomočjo rejnim živali, Koki torej, to ne pomeni, da je vse breme na njej in da smo kot posamezniki odvezani odgovornosti pomoči za živali. Na vsakem posamezniku je, da se v tistem trenutku prelevi v osebo, ki pomaga.

Koki pa se bo potrudila, da živali najde varen in trajen dom med kmetijami in posameznimi lokacijami svoje baze, kjer živali lahko živijo do svoje naravne smrti. Prav tako bo Koki po predhodnem dogovoru poravnala veterinarske stroške iz donacij, ki nam jih namenjate vi, ki verjamete v naše delovanje.

V opisanem primeru kokoške Pepi pa je treba dodati, da sta stroške veterinarske oskrbe nase prevzeli prostovoljki, ki sta kokoško našli. Gesta, za katero smo jima močno hvaležni. 

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

15 + 6 =