SKUPAJ DO ZATOČIŠČA!

Tokrat gre ZARES. 

Če se strinjate, da si tudi poškodovane, odpisane, zanemarjene rejne – klavne živali – živali z naših krožnikov torej, zaslužijo miren in varen kraj, kjer jim bomo skupaj vrnili dostojanstvo in svobodo, MORATE BITI ZRAVEN.

Če se stinjate, da tudi ljudje potrebujejo kraj, ki jim bo vrnil tisto, česar ne bi smeli nikoli izgubiti – vero, sočutje in ljubezen, MORATE BITI ZRAVEN. 

Kupujemo namreč krvavo potrebne hektarje za ureditev prvega zatočišča za rejne živali v Sloveniji.  

Ni in ne bo enostavno, vendar je s pravimi ljudmi izvedljivo.

Prispevajte 5 eur.

In o kampanji zbiranja denarja za zatočišče za rejne živali obvestite prijatelje, znance, da bodo lahko storili isto.

Ko si bo dlani podalo 10.000 ljudi, kar je veliko manj kot število ljudi, ki se v Sloveniji označuje za ljubitelje živali, vam bomo dokazali, da ste teh 5 eur porabili za eno najbolj plemenitih stvari v vašem življenju. 

Trajanje aktivnega zbiranja sredstev smo vezali na datum 31. december. Iz večih razlogov:

1. Ker na trenutnem najetem prostoru, ki funkcionira kot začasni ‘štab’ ni dovolj prostora, da uredimo stvari kot se spodobi – sprejmemo večje število živali, ki lahko pred nadaljno posvojitvijo tudi okrevajo, uredimo karantenski prostor, omogočimo obiskovalcem, ki nas dnevno kličejo, da želijo priti na obisk in preživeti dan v družbi kokoši, rac, pujsov, kuncev. Hektarje zaradi prostorske stiske zares potrebujemo čimprej. Ker je nakup hektarjev šele prvi korak v celotni zgodbi. Če želimo, da v polnosti zaživi v 2015. 

2. Akcijo zbiranja sredstev smo vezali na to obdobje, ker je to čas, ko obdarimo tiste, za katere nam je mar. Prosimo, naj bodo enkrat za spremembo to tudi živali, ki trpijo za kamnitimi zidovi in umirajo na grozljive načine. Po svetu že desetletja obstajajo številna tako imenovana Farm animal sanctury (http://woodstocksanctuary.org/), tudi v sosednji Avstriji in Nemčiji.

Razumemo, da je v Sloveniji to nekaj novega.

Razumemo, da Slovenija tudi na podorčju odgovornega odnosa do vseh živali zaostaja v razvoju. Ne bomo pa razumeli, če tega ne boste podprli zdaj, ko veste, zato, da je mogoče. 

3. In nenazadnje, termin zbiranja sredstev smo vezali na zadnji dan letošnjega leta. Zato, ker Zavod Koki sestavljamo ljudje, ki verjamemo v dobre zgodbe, ki včasih mejijo na čudež. Naj dedek mraz in božiček letos ne pozabita na živali – in jim podarita hektarje. Najmanj to sta jim dolžna tudi onadva. 

KONKRETNA IZVEDBA IN NAPOTKI: 

Najpomenbnejše je, da preprosto morate zaupati in verjeti, da bodo sredstva porabljena izključno za nakup hektarjev. Če se to ne bo zgodilo, vam bomo vašo donacijo brez nadaljnega vrnili. V tem primeru prosim pošljite samo email, da želite 5 eur nazaj, vkolikor se v 2015 to ne bo zgodilo.

K temu se zavežemo s svojim dostojanstvom, to je edino, kar imamo in lahko damo.

Dostojanstvom ljudi, ki smo se tega lotili s srcem, dušo, vendar tudi kot povsem poslovni model. 

Tekom kampanje se bo način zbiranja sredstev verjetno spreminjal. 

O tem vas bomo obveščali, zaenkrat se zbira zgolj in samo na račun ZAVODA KOKI

Zavoda za zaščito rejnih živali Koki,

Na produ 13

2354 Bresternica

IBAN SI56 0231 0026 1055 140 (NLB d.d.)

PRIPIS – ZA HEKTARJE 

K sodelovanju smo povabili prav vsa Društva za zaščito živali – ker jim je že po definiciji v imenu mar za živali, torej tudi za kokoši, pujse, krave, koze – rejne živali torej, ne le hišne prijatelje.

Ker bodo potem tudi oni lahko pomagali tem živalim, saj jih bodo imeli kam namestiti. Mnogo jih je sodelovanje že potrdilo, česar smo izjemno veseli. In bodo pomagali saj z delitvijo objav.

Zato bomo sproti obveščali, kdo se je akciji pridružil. Da boste tudi vi vedeli, kdo se je. Ker mislimo, da bi prav vsem društvom za živali moralo biti mar tudi za te rejne živali.  

Vse informacije lahko kadarkoli dobite na 051 321 200. Ker je naše delo vezano na teren, pa tudi na oskrbo pri nas živečih živali, se morda takoj ne bomo oglasili. Bomo pa v najkrajšem možnem času poklicali nazaj.

HVALA! 

Čakamo vas z razprtimi krili, čistimi parklji in odkritimi mislimi! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

fifteen − fourteen =