Rešeni pujsi iz Prekmurja

” To je prišlo do lastne osebne odločitve. Vsako leto mi je bilo to problem. Tisto klanje gledati in tisto borbo za življenje. Ampak pač pogledaš stran..pa se počutiš nemočen. Zdaj sem se pa odločila letos,če lahko vsaj eno ubogo življenje rešim. Letos jo rešimo in nehamo jesti meso.”

Tako je za eno od slovenskih radijskih postaj povedala gospa iz Prekmurja. In šlo je za eno od teh dveh pujs. 

pujsa2

Marsikje na deželi, še zlasti pa v Prekmurju, je v navadi, da si družine vzredijo enega ali dva prašiča za domače koline.

pujsa1

pujsa3

Tudi v Društvu za zaščito živali Pomurja (http://www.dzzpomurja.si/) si že dlje časa prizadevajo, da bi ljudje živali uzrli v drugi perspektivim še zlasti živali, ki smo jih določili za našo prehrano. Zato so prostovoljci začeli z iskanjem kmetije, ki bi v svoj dom sprejela domačega prašiča in mu omogočila življenje v spoštovanju, z dostojanstvom in vsem, kar pripada slehernemu živemu bitju, pa jim ljudje jemljemo.

Našla se je prekmurska družina, ki se je odločila, da  ju sprejme. V dveh dneh je uredila njun novi dom, pašnik in vse kar prašič rabi za dobro življenje.

Dve prašičji sestri sta se tako odpeljali k njim in postali ambasadorki Prekmurske regije.  Njuno zgodbo lahko spremljate tudi na fb strani Društva za zaščito živali Pomurje.  

PUJSIKI PREKMURJE

foto: Društvo za zaščito živali Pomurje. 

 

To ni edini primer v slovenskem prostoru.

Pred časom je bridki usodi ušla tudi pujska DORA, ki je bila darilo za Abrahama na neki veselici.

Naj bo vsaka taka zgodba priložnost, da na živali pogledamo drugače. Več o našem odnosu o živalih si lahko preberete TUKAJ. 

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

nine + three =