Zavod za zaščito rejnih živali Koki je neprofitna organizacija, katere osnovni namen je izobraževanje o rejnih/klavnih živalih, živalih z naših krožnikov torej ter pomoč konkretnim odsluženim, poškodovanim, neželenim rejnim živalim z iskanjem dobrih domov na miroljubnih kmetijah in posameznih lokacijah. Skozi zgodbe posameznih živali, vzetih iz krutega, očem skritega sistema reje – AMBASADORJEV –  govorimo o živalih, ki živijo daleč stran od naših oči in naših src. 

Da bi ljudem vrnili tisto, česar ne bi smeli nikoli izgubiti – vere, sočutja in ljubezni in da bi živalim ne jemali tistega, kar jim pripada – dostojanstva, spoštovanja in življenja – želimo urediti miroljubni izobraževalni in rehabilitacijski center za rejne živali v Sloveniji. V tujini znan pod nazivom Farm animal sanctuary – Zatočišče. Kaj je Zatočišče – TUKAJ. Prizadevamo pa si tudi za zakonodajne spremembe, ki bi omogočile tudi ureditev zavetišča za rejne živali nasploh. Sedanja slovenska zakonodaja ga za razliko od zakonodaje drugih evropskih držav zaenkrat še ne omogoča. 

POMAGAJTE PO SVOJIH MOČEH 

Da lahko uredimo center, potrebujemo zemljo, zato smo konec leta 2014 začeli zbirati finančna sredstva zanjo bodisi za nakup bodisi za dolgoročni najem kmetije oziroma posestva z infrastrukturo. Akcijo smo poimenovali ZA HEKTARJE. Prepričani smo, da si tudi poškodovane, odpisane, zanemarjene rejne – klavne živali – živali z naših krožnikov torej, zaslužijo miren in varen kraj, kjer jim bomo skupaj vrnili dostojanstvo in svobodo. Hkrati pa tak kraj potrebujejo tudi ljudje, ki jim je zaradi sodobnega načina življenja odvzet stik z domačimi živalmi. 

DONACIJE:

1. PREKO TRR:

Zavod za zaščito rejnih živali Koki

Na produ 13

2354 Bresternica

IBAN SI56 0231 0026 1055 140 (NLB d.d.)

PRIPIS – ZA HEKTARJE, sklic splošen SI99, koda namena OTHR 

2. PAYPAL – info@zavod-koki.org 

Vse informacije lahko kadarkoli dobite na 051 321 200. Ker je naše delo vezano na teren, pa tudi na oskrbo pri nas živečih živali, se morda takoj ne bomo oglasili. Bomo pa v najkrajšem možnem času poklicali nazaj.

Vsaka donacija – velika ali majhna, je korak proti svobodi.

Prav vsaka donacija bo pomagala zgraditi varen raj za več kokoši, pujsov, krav, puranov in ostalih živali, ki potrebujejo svobodo, dostojanstvo in mir. Naj se zgodi v letu 2015.

Prosimo, bodite del te zgodbe. Rejne živali vas tako zelo potrebujejo. In tako preprosto je. 

Spodaj najdete seznam podjetij, ki so projekt finančno ali kako drugače podprla. In seznam posameznikov, ki so storili isto. Ker brez njih projekt ne more zaživeti.