Tesno prijateljstvo med deklico in teličko Molly

Lacey Gray in njen mož, ki z 2 letno hčerko živita v Memphisu, si v življenju nista predstavljala, da bosta v svoj dom in srce sprejela majhno teličko, ki ji je umrla mama. Izkazalo se je, da je Molly povsem spremenila njihov svet, še zlasti pa svet hčerke Kinley, ki se s svojo živalsko prijateljico stkala tesno prijateljstvo. 

prijateljstvo med kravo in deklico

Zgodba se je začela, ko je k Lacey, ki dela kot fotografinja, prišla stranka, ki je naročila fotografije, ki vključujejo kravo. Lacey je poklicala moževega strica, ki ima krave in ga prosila, ali si lahko eno od krav izposodi. Ko ji je kmet povedal, da to ne gre kar tako in da bo kravja mama precej razburjena, če bo odpeljala eno od teličk, se je odločila, da potem pač ne bo posnela fotografije.

Že naslednji dan pa se je zgodila tragedija, z njo pa se je začela zgodba nenavadnega prijateljstva. Poklical je stric in povedal, da se je ena njegovih krav smrtno poškodovala in ne bo preživela. Prav tako je v življenjski nevarnosti telička, ki ji brez posebne nege ne bo uspelo. Vprašal jo je, če bi lahko skrbeli zanjo. Privolili so. 

 

tesno prijateljstvo dve

 

Ko je Molly prispela, je bila kot vse telice drobna in majhna, zato so jo čez njeno prvo noč vzeli k sebi v hišo, da ne bi bila prestrašena. Kinley je v njej prepoznala sestro.

tesno prijateljstvo stiri

Navdušenje pa je postalo obojestransko. Ko so Molly namestili v varen prostor zunaj, je deklica ves čas s stekleničko skrbela za poln želodček male teličke.  Molly pa ji je ves čas dajala “poljubčke” in jo lizala po ušesih, nosku

telicka in deklica prijateljstvo

Ko bo Molly odrasla bodo presodili, ali bo odšla nazaj k stricu k čredi ali bo srečnejša z njimi. Vsekakor pa ji bodo stali ob strani, dokler jih bo potrebovala. In nazadnje je bila Molly tudi del fotografiranja. Vendar tokrat kot njihov družinski član. 

prijateljstvo deklica in krava

Vir: https://www.thedodo.com/girl-befriends-orphaned-cow-2212493019.html

Krave so izjemne živali. Sklepajo medsebojna doživljenjska prijateljstva. V čredi imajo tako tiste, s katerimi se rade družijo, kot tiste, s katerimi se ne marajo. Njihova življenjska doba je 20 in tudi več let. Žal pa ljudje v tej mogočni živali v večini primerov ne prepoznavamo bitja s svojim značajem, osebnostjo, temveč so krave v večjem delu sveta množično zlorabljene za meso in mleko. Več: https://www.zavod-koki.org/krave-dejstva-in-zlorabe/

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

three × 3 =