Prevozi živali

Pred dnevi je svetovni splet preplavil le nekaj sekund dolg posnetek, ki pa človeka globoko zaboli. Iz tovornjaka, ki je prevažal krave, je štrlela kravja noga. Voznik je ustavil in se trudil, da bi jo potisnil nazaj v vozilo. Posnetek je sprožil val ogorčenja, predvsem pa pred nas znova postavil ogledalo. 

Medtem ko z vso skrbnostjo spremljamo skoraj vsak vdih nam dragih živali in skrbno čuvamo njihove zdravje, pa so noge nekih drugih živali onkraj naše zaščite.
Za poškodovano nogo, ki jo je krava v trenutku stiske, nemoči in obupa potisnila skozi rešetke transportnega vozila, se ne bo brigal nihče. Ker pripada nevidnim živalim. Čez nekaj ur bo verjetno le še ena od tisočih nog, ki visijo v klavnici. Ta trenutek poteka tudi obsežna kampanja proti prevozu živih živali. Peticijo lahko podpišete tukaj: http://www.stopthetrucks.eu/en/?lang=sl Obširno razlago o celotni kampanji pa najdete tudi TUKAJ. 

V razmislek. Živali niso na teh tovornjakih zaradi sebe. Ampak zaradi nas. V stresu, stiski in nemoči se ne peljejo na lepše. Ampak v klavnico. Ker mi tako želimo. 

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

14 − 3 =