Pred sodišče zaradi sočutja in pomoči žejnim živalim

V teh dneh poteka sojenje kanadski aktivistki Aniti Krajnc, ustanoviteljici Toronto Pig Save, s katero smo se v preteklosti tudi mi pogovarjali [https://www.zavod-koki.org/zgodbe-posvojiteljev/mednarodne-zgodbe/anita-kranjc-smo-price/], da bi slovenski publiki predstavili delovanje te skupine in navdihnili podobne akcije tudi pri nas.

Lansko leto je prašičerejec vložil tožbo zoper Anito, ker je Anita s kolegi aktivisti ponudila vodo žejnemu in pregretemu prašiču, ki je bil z ostalimi sotrpini natrpan v tovornjaku omenjenega prašičerejca na poti v klavnico. Aniti grozi 6 mesecev zapora in 5000 dolarjev denarne kazni.

ANITA KRANJC ENA

ANITA KRANJC DVA

Z namenom kontekstualizacije in celovitejšega razumevanja dejanj in motivacije aktivistov obramba med drugim zaslišuje priče iz prašičerejske industrije.

ANITA KRANJC TRI

 

V teku zasliševanja se razkrivajo ustaljene prakse, ki so ne le sporne iz vidika dobrobiti živali, ampak so večkrat tudi v neskladju z zakoni, ki so že sami na sebi zelo ohlapni.

Vedno bolj jasno postaja, da je resnični zločinec industrija in ne aktivisti, ki poskušajo živalim ublažiti trpljenje in širšo publiko osveščati o dogajanjih za zaprtimi vrati farm in klavnic.

prasici

Podrobnosti o poteku sojenja so na voljo na Twitterju in Facebooku @torontopigsave #pigtrial

Več: TUKAJ

Pripravila: TBP

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

one × four =