Grozljivi posnetki s farm v pomoč prepovedi reje kuncev v kletkah

Člani odbora evropskega parlamenta za kmetijstvo so včeraj (sreda 25.1.) glasovali v prid poročilu, ki bi lahko vodilo do prepovedi reje kuncev v kletkah. Večina kuncev namreč živi v kletkah, ki so zelo sorodne tistim za kokoši nesnice. 

kletka za kunce

Kletka za kunce

reja kuncev kletke

http://www.animalequality.net/

kletke za kunce pet

Letno je v članicah Evropske unije vzgojenih več kot 320 milijonov kuncev. Kot so potrdili v Animal Equality , ko so opravili preiskave na največjih trgih s kunčjim mesom (Španiji, Italiji, Franciji). Več kot 99% jih živi v grozljivih razmerah. Prosimo poglejte posnetek. 

Umazane, žičnate kletke so daleč od tega, da bi zadovoljle osnovne potrebe teh tihih, tako močno izkoriščanih živali na vseh področjih. 

Kot vedno, pa bomo zapisali tudi tukaj. Zakoni, ki bodo zares ščitili življenja živali, njihovo dostojanstvo, so lahko samo zakoni, ki živalim priznavajo njihove pravice. Večje ali manjše kletke so izboljšava življenjskih pogojev. Vendar živalim še zmeraj jemljemo večino tistega, kar jim pripada po naravi. Da bomo lahko ustvarili zakone, ki opravljajo zares svojo funkcijo, pa moramo najprej poskrbeti, da živalim vrnemo mesto, ki jim pripada. 

 

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

1 × 4 =