O jagnjetini, mehkem mesu jagenjčka, ki je mlajši od enega leta in tehta med 5 – 30 kg, pravijo, da je bogata s proteini in vitamini, ima specifičen okus, še zlasti pa je primerna za ljudi, ki želijo shujšati.

Vsa dejstva brez dvoma držijo. 

Vendar.

Na deklaraciji v mesnici ali na jedilniku v grški taverni manjka ključen zapis. Nihče vam ne bo povedal, da je to meso nekoč pripadalo nežnemu bitju, ki zdaj nikoli ne bo imelo priložnosti, da živi življenje kot si ga želi, okuša travo, sonce, zemljo..se igrivo druži z vrstniki in to celih dvanajst let, kolikor je življenjska doba, če živi do naravne smrti. In če bi vas to bitje imelo priložnost, da vas pocuka za rokav in vam nagajivo umaže levo hlačnico, bi vam pred oči stopila podoba  Malega Princa izpod peresa Antoina de Saint-Exuperyja…ki reče: ”Nariši mi backa…” In nadaljuje: ” Misliš, da takle bacek poje dosti trave?” “Zakaj?” “Ker je pri meni vse tako majhno…”

Niti na misel vam ne bi prišlo, da temu backu storite kaj žalega. Vabljeni, da posvojite katerega od prav takšnih pred zakolom rešenih backov, z mesečnim finančnim prispevkom mogočate, da živi dostojno življenje do narave smrti v krogu ljubečih ljudi ter prejmete vabilo za osebno srečanje z njim: Bacek