Počitnice tudi za kokoško Frido!

Dvomesečne šolske počitnice se niso začele le za učence, ampak tudi za kokoško Frido, ki je vse leto pridno sodelovala v projektu ozaveščanja po osnovnih, srednjih šolah in vrtcih. Namen tovrstnih poučnih srečanj z učenci je predstaviti življenja tistih živali med nami, s katerimi imamo sicer zelo malo stika. Vendar ne v luči splošne koristnosti njihovih teles za človeka, temveč z druge perspektive – kot živa bitja, ki med seboj spletajo kompleksne odnose, imajo izrazit materinski čut ter v naravnem in varnem okolju razvijejo vse značilnosti svoje vrste, ki v rejah nikoli ne pridejo do izraza.

Zadnjega srečanja smo se udeležili na Gimnaziji Murska Sobota, kamor so nas povabili člani Društva za zaščito živali Pomurja. Srečanje je posnela televizija in bo na sporedu v oddaji O živalih in ljudeh. Na njem smo predstavili življenja posameznih rešenih živali. Najbolj pa nam je v srce segla dijakinja, ki je ob koncu na vprašanje – kaj ji je ostalo v spominu od predavanja oziroma kaj je slišala novega na predavanju, rekla, da je prvič dobila informacijo, da prašiči niso le za meso…ampak da so živa bitja, ki so lahko ljubljenčki.

No, vsekakor je najbolj pravilen pogled, da niso ne ljubljenčki in ne za meso, da živijo od nas neodvisna življenja. Vendar nam izjava dijakinje izjemno veliko pomeni. To pomeni, da je seme druge perspektive vzklilo. 

jasminine delavnice

 

jasminine delavnice pet

jasminine delavnice dve

predavanje dve

fridine pocitnice ena

Več v reportaži v oddaji O živalih in ljudeh. Od 9: 31 dalje…

TUKAJ

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

3 × 3 =