Revija Ona in njenih 50 žensk

Revija Onaplus je sinoči že sedmo leto zapored na predvečer mednarodnega dneva žena proslavila izjemne dosežke in prizadevanja posameznic, ki so s svojo profesionalno, strokovno in osebnostno odličnostjo zaznamovale minulo leto.

Med 50imi nominirankami, ki vztrajno sledijo svojim ciljem, premikajo meje možnega in ki dramijo otopelost v vseh ozirih, je bila letos tudi  Ksenija V. Kutlačič, srce Zavoda Koki, ki se je z velikim veseljem v družbi podpornice naše organizacije, sicer direktorice trgovine Kakadu, Ksenje Klepec Šimenc, udeležila prireditve.

revija ona tri

Na vprašanje, kaj lahko posameznik stori za boljšo družbo, je Ksenija poudarila:

” Mogoče se na prvi pogled zdi, da borba za pravice živali in prepoznavanje sopotnika v odrinjenih živalih, zaradi česar sem danes tukaj, nima veze z izboljšanjem družbe in odnosom do sočloveka.

Pa je ravno nasprotno.

Prepričana sem, da ključ tiči prav v odnosu do živalih in vrnitvi stika z njimi ter s tem povezano vrnitvijo tistega, česar se ljudje odrekamo in zatirmo tudi v medsebojnih odnosih. Spoštovanja in priznavanja dostojanstva, pravic vsem okoli nas.”

Priznati moramo, da je bilo prav lepo pogledati paleto petdeseterice in fotografijo, na kateri so se znašli tudi puran Aleksander, kokoška Frida in prvi ambasadorji, ki smo jih pred tremi leti uspeli potegniti iz sistema reje, danes pa na različnih kmetijah in lokacijah ozaveščajo o tem, kdo tako močno prezrte živali med nami so. 

revija ona dve

revija ona slika

 

revija ona pet

 

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

three × one =