Prihodnost je v sodelovanju in znanju

Sodelavci Zavoda Koki smo se včeraj z veseljem odzvali povabilu profesorjev ljubljanske Biotehniške fakultete (Oddelka za zootehniko), da se pridružimo študentom izbirnega predmeta na strokovni ekskurziji v avstrijsko zavetišče za rejne živali Gut Aiderbichl.

Gut Aiderbichl je v svojem principu delovanja zelo soroden konceptu naše organizacije, saj poleg pomoči konkretnim živalim, njegovo delovanje temelji zlasti na ozaveščanju o tem, kdo rejne živali so, kadar živijo življenja po svojih merilih onkraj gospodarske vrednosti za človeka.

Kljub različnim pogledom na rejne živali, pa smo ugotovili, da so skupna druženja brez dvoma dobra podlaga za morebitna plodna sodelovanja v prihodnje.
Študentje so bili v zavetišču za rejne živali najbolj preseneči nad starejšimi živalmi, saj pravzaprav v sistemu živinoreje ni informacij o tem, kako se te živali starajo, kako dolgo živijo, kadar niso v funkciji za potrebe človeka.

Na obisk avstrijskega ranča. Gut Aiderbichl pa vabljeni tudi sami. Pred časom ga je obiskala tudi ekipa oddaje O živalih in ljudeh (prispevek najdete TUKAJ).

Ranč je javnost pobližje spoznala, ko so rešili laboratorijske šimpanze. Ganljiv posnetek, ko se le ti prvič srečajo z zemljo in soncem, je do solz spravil mnoge ljudi. 

 

 

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

five × 5 =