O našem odnosu do živali s prebivalci Doma pod Gorco Maribor

Dom starejših, vrtec in živali v sožitju.
V prijetnem mariborskem Domu pod Gorco smo pripravili  predavanje, ki mu je sledilo toplo druženje. Stanovalcem doma so se pridružili otroci iz bližnjega vrtca. Skozi ljudsko umetnost, pesmi in pregovore smo obudili znanje in humor naših prednikov. Babice in dedki zelo dobro poznajo pregovore, torej, kaj pomeni jezik mu tako hitro miga kot gosi rep. Kot je poudarila strokovna sodelavka Zavoda Koki – antropologinja dr. Vidner Ferkov Katerina, da vemo, kaj pregovor pomeni, je treba sobivati z živalmi. Z veseljem smo vsi skupaj zapeli ljudsko pesem Dekle je po vodo šla, sporočilo o naklonjenosti do živali, ki se prenaša iz roda v rod. Ljudsko izročilo nas uči, da živali nosijo v sebi dragocen dar, onkraj tega, kar jim pripisujemo danes. Zato smo s seboj pripeljali tudi našo belo kokoško Pišek. Prav vsi, tako otroci kot starejši, so mehko kepico z največjim navdušnjem božali, na obraze jim je priklicala tako spomine kot nasmeh. 
Srečanje je bilo sladko tudi zaradi dobrot, ki jih je z ljubeznijo pripravila Adriana Hudolin – avtorica bloga Mami je doma in kuharske knjige Vsakdanja peka brez jajc in mleka ter blogerka Fridine domače kuhinje.
POGOVOR O DEDIŠČINI IN ŽIVALIH je del izobraževalnih vsebin Zavoda Koki, ki jih pripravljamo za vrtce, šole in starejše občane. VEČ INFORMACIJ: http://www.zavod-koki.org/pro…/za-vrtce-in-sole-in-starejse/
 
 
dom-za-starejse-genetal 
 
 
 
dom-starejsih-in-pojedina-pet
 
dom-starejsih-in-kokoksa
 
dom-starejsih-in-kokoska-pet
 
dom-starejsih-katerina
 
dom-za-starejse-in-kokoska
 
obisk-kokoske-v-domu-starejsih
 
dom-starejsih-kuhinja-dve
0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

one × 4 =