Namesto prejetih daril, deklica Pika za svoj rojstni dan obdarovala živali!

V svetu, kakršnem živimo, se ne zgodi pogosto, da bi se kdo odrekel svojemu darilu za rojstni dan v korist nekomu drugemu. 

Zato nas je izjemno presenetilo sporočilo mamice iz Gorenjske, gospe Tine, da se je hči odločila, da bi rojstni dan preživela v družbi živali, ki jih ima zelo rada.  Izbrali sta naš Koki in pa Dolgouha, skupino predanih prostovoljcev za zaščito in pomoč kuncem. 

Na sončni ponedeljek smo družino tako povabili v majhno vas, kjer živi nekaj Kokijevih ambasadorjev. Vsi otroci so prinesli risbice s podobami srečnih živali ter ponosno izročili kuverto z zbranim denarjem za nakup hrane za živali. 

Potem smo se odpravili na potep po njihovih pašnikih.

Živali so se otrokom predstavile v svoji luči – v življenjih po njihovih merilih. V svetu, kjer jim je dovoljeno biti, kar so – riti, razpeti peruti, noreti in se zaletavati z rogovi, kopati rove ali zgolj počivati. Kjer vrednost njihovih življenj ni merjena s človeškim merilom, ampak so njihova življenja dragocena njim. Da jih preživijo v miru in v varnem zavetju narave. Kot mi naša.

Bil je prelep dan in eno najlepših daril, kar so jih rešene živali letos dobile. Nas pa se je dotaknila zlasti podoba ene take zares srečne družine, mirnih otrok, ki skrbno čuvajo, da ne pohodijo cvetlice v gozdu, pravično delijo hrano kuncem, spoštujejo osebni prostor živali in se zavedajo, da svet pripada vsem. Takšni otroci so zelo redki, so zgled vsem nam odraslim. In pot do sveta, kakršen bi lahko bil. 

  

Foto: Tina Jakše

 

 

Foto: Tina Jakše

 

Zavod Koki se financira izključno iz donacij. Zato je vsaka takšna poteza močno dobrodošla. Z zbranim denarjem bomo kupili krompir, korenje, jabolka, seno, slamo, brikete za živali. 

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

6 + 2 =