Little Miss Sunshine – kokoš, ki je pustila velik pečat v človeških srcih

Iz enega najlepših svetovnih zatočišč za rejne živali – Edgar*s mission, so te dni sporočili, da je umrla Little Miss Sunshine , kokoš, ki je s svojo zvedavo naravo dolga leta spreminjala pogled na te tako zelo zlorabljene živali.

Leta 2011 je bila rešena iz baterijske reje, ker je farmer prenehal s proizvodnjo. Svoj dom je našla v  Edgar*s mission

Naprej oguljena, izčrpana in odpisana, si je kasneje kot večina drugih v nekaj mesecih povsem opomogla, njen značaj pa je vodil še dlje – zaživela je prav posebno kokošjo zgodbo.

 

Da bi življenja teh zvedavih in zelo posebnih ptic, ki so sicer ene najbolj zlorabljenih živali, približali ljudem, je imela svojo lastno oddajo na blogu zatočišča.

   

Bila je izjemno priljubljena med otroci, učitelji in sodelovala v neštetih prireditvah, namenjenih ozaveščanju o prezrtih živalih med nami. 

Postala pa je tudi nosilka oglasne kampanje, ki je s sloganom “Tako se ne ravna z žensko” in opozarjala na grozljiv odnos do prezrtih živali med nami (kampanjo je pripravila organizacija Animals Avstralia).

 

 

Imela je celo posebno rojstnodnevno slavje. 

Ter na sebi lasten način ozaveščala o kokoših. 

Mnogi se ne zavedajo, da imajo tudi kokoši značaj in med seboj razvijajo kompleksne vezi, živijo v hierarhiji, njihova življenja pa so prav tako dragocena zanje kot nam naša. Žal večina njih v jajčni industriji prav nikoli ne stopi na zemljo in živi svoja kratka življenja (v jajčni industriji jih pobijemo v starosti dobro leto dni, čeprav bi lahko živele tudi do 10 let), ki so zelo daleč od njihovih naravnih potreb. 

V zatočišču so njen odhod pospremili z besedami, da sicer ni spremenila sveta, zagotovo pa je spremenila pogled, s katerim ljudje gledajo na kokoši…zavedno.

Priredila in povzela Ana Š. (Onegreenplanet

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

8 − 3 =