Kokijeva domača kuhinja – praznična izdaja – še na zalogi.

“V kozarcu marmelade je vsa mamina ljubezen”, je zapisal šestnajstletni fant Kristjan, ki prihaja iz slovenskega podeželja. Iz tistih prelepih koncev Slovenskih goric, kjer pri hišah še diši po kruhu iz peči, kjer člani družine ob jesenskih večerih skupaj luščijo fižol za zimo, čez dan ličkajo koruzo, izdelujejo bučno olje in tako naprej.
Kako dragoceno in redko je takšno življenje, polno medsebojne povezanosti, se zavemo, ko pogledamo izven prelepih vaških gričev. Kjer ljudje včasih živimo drug mimo drugega. Kjer ne stojimo v vrsti za moko pri kmetu, ampak v velikih trgovinah, polnih neštetih vrst vseh živil, ki si jih je sploh mogoče zamisliti. Paketi že vnaprej pripravljenih jedi pa nas celo prepričujejo, da naj čas za kuhanje in peko raje porabimo za kaj bolj pametnega.
Mar res?
Hrana je most, ki povezuje. Od izbiranja sestavin pa vse do priprave. In njena bistvena sestavina je ljubezen.
V knjižici, ki je pred nami, je zbranih 30 receptov, ki jih je poklonila naša prostovoljka Veronika, sicer starejša kmečka gospa. Želim si, da bi v vas vzbudili veselje do priprave preprostih jedi.
Vsi recepti so v skladu s spoštovanjem življenja živali seveda veganski, torej brez kakršnihkoli sestavin živalskega izvora.
Ves izkupiček je namenjen živalim in razvoju Domačije Koki. “

NAROČANJE: zs ali info@zavod-koki.org
051 321 200
CENA: 16.90 eur

Knjižica vsebuje recepte za 30 preprostih in domačih jedi v prazničnem sijaju, ki jih je v celoti poklonila starejša kmečka gospa. Polni so praktičnih idej, pa tudi topline. Spomnijo nas na praznike kot so nekoč bili in nas spodbujajo k temu, da naj doma diši po pravkar pečenem kruhu iz moke soseda. Hrana je veliko več kot le hrana. Je most, ki zbližuje ljudi.

Zavod za zaščito rejnih živali Koki, Na produ 13, 2354 Bresternica 

IBAN SI56 0231 0026 1055 140 (NLB d.d.) 

Od srca se zahvaljujemo za podporo.

Ustvarjalci smo se tudi tokrat odrekli honorarjem v korist zivali in razvoja Domačije Koki.

Foto: Tadej Gudan