Kokijeva domača kuhinja – praznična izdaja

“V kozarcu marmelade je vsa mamina ljubezen”, je zapisal šestnajstletni fant Kristjan, ki prihaja iz slovenskega podeželja. Iz tistih prelepih koncev Slovenskih goric, kjer pri hišah še diši po kruhu iz peči, kjer člani družine ob jesenskih večerih skupaj luščijo fižol za zimo, čez dan ličkajo koruzo, izdelujejo bučno olje in tako naprej. 
Kako dragoceno in redko je takšno življenje, polno medsebojne povezanosti, se zavemo, ko pogledamo izven prelepih vaških gričev. Kjer ljudje včasih živimo drug mimo drugega. Kjer ne stojimo v vrsti za moko pri kmetu, ampak v velikih trgovinah, polnih neštetih vrst vseh živil, ki si jih je sploh mogoče zamisliti. Paketi že vnaprej pripravljenih jedi pa nas celo prepričujejo, da naj čas za kuhanje in peko raje porabimo za kaj bolj pametnega. 
Mar res? 
Hrana je most, ki povezuje. Od izbiranja sestavin pa vse do priprave. In njena bistvena sestavina je ljubezen. 
V knjižici, ki je pred nami, je zbranih 30 receptov, ki jih je poklonila naša prostovoljka Veronika, sicer starejša kmečka gospa. Želim si, da bi v vas vzbudili veselje do priprave preprostih jedi. 
Vsi recepti so v skladu s spoštovanjem življenja živali seveda veganski, torej brez kakršnihkoli sestavin živalskega izvora. 
Ves izkupiček je namenjen živalim in razvoju Domačije Koki. “

NAROČANJE: zs ali info@zavod-koki.org 
051 321 200
CENA: 16.90 eur

 

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

20 − 2 =