Kokijev koledar 2020

Pred nami je izid 5.dobrodelnega Kokijevega koledarja. Kot vsako leto nosi v sebi močno sporočilo o svetu, ki nas obdaja, njegova naloga pa je tako širjenje zavesti kot povsem praktične narave – ves izkupiček je namreč vedno namenjen življenju Domačije Koki in njenim rešenim živalim.

V preteklih letih so ga krasile čudovite fotografije in zgodbe rešenih živali – 2018, 2017, ,pa je v letu 2020 pravljično obarvan. 

Skozi leto 2020 nas bo tako spremljalo sedem Živali – Pujsek, Lisica, Sova, Ježek, Miška, Medvedek, Zajček, ki so se rodile v srcu in izpod rok izjemne ilustratorke iz Maribora Nine Šulin. 

 

 

 

Od januarja do decembra nas bodo čudovita živalska Bitja popeljala v svoja sproščena in medsebojno povezana življenja in dogodivščine, ki so prilagojene naravi in letnim časom. Spomladi se narava prebuja na novo in živali skupaj z njo, zato so vse njihove aktivnosti prilagojene prav temu. Poletje je čas za druženje in hlajenje ob reki in morju. Jesen za pripravo ozimnice. Zima pa je čas počitka in mirovanja. 

 

Na prikupen in nevsiljiv način nas spomnijo, da je prav vse v naravi povezano, čeprav na prvi pogled morda ni videti tako. Da si vsi mi kljub pripadnosti različnim družinam delimo iste temeljne značilnosti. Spomnijo nas, kako zelo pomembno je, da svoja življenja prilagodimo naravi in ne obratno – narave svojemu življenju. 

Koledar bo nedvomno zelo všeč tudi otrokom, saj je na ilustracijah mnogo prikupnih detajlov, vsaka Žival ima svoj značaj, prav vse pa so skozi 12 mesecev povezane v eno celoto. Spoznamo Pujska, ki skozi leto odrašča in odraste v pravega velikega pujska, v svoji druščini pa je prepoznam kot prostodušen, vesel, radoveden in igriv. Mala Miška je skrbna, mestoma plašna in zaskrbljena. Ježek radoveden in igriv, Zajček svojeglav in razigran, Medvedek dobrodušnega in dobrega srca, vedno pripravljen pomagati. Lisička je prelepa, a tudi nagajiva, zvita, prebrisana. Sova pa s svojo odločno milino in mirom zaščitniško skrbi, da življenje poteka tako kot mora. V sobivanju, medsebojnem spoštovanju in pomoči ter ljubezni. 

Zahvaljujemo se ilustratorki Nini, ki je vložila svoj trud, energijo in prosti čas in vdihnila Življenje pravljičnim Bitjem. 

Zahvaljujemo se oblikovalki Ines. 

Hvala posameznikom, ki ste podprli izid koledarja, da smo lahko delno pokrili stroške tiska (Eva – Koroški krovec, Jure, Katja)

In hvala VSEM VAM, ki boste koledar kupili, širili sporočilo o svetu, za katerega si je vredno prizadevati, in pomagali, da lahko kraji kot je Domačija Koki živijo in se razvijajo. 

Naročila – info@zavod-koki.org, 051 321 200

cena – 12 eur 

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

3 × 5 =