” Heaven Must Have Sent You ” by Denise Hof ART

Različni so načini, s katerimi se posamezniki trudijo ozaveščati o tem, zakaj družbeno sprejemljiva zloraba živali ni v skladu s temeljnimi etičnimi in moralnimi zakoni. Eden njih je Denise. Z zgorovnimi umetniškimi slikami, ki jih tudi razstavlja, podkrepljenimi z mislimi, skuša na svoj način približati misel, da so vsa živa bitja, zavedajoča se bitja, ki čutijo stisko, strah, trpljenje, ustvarjajo družine in imajo pravico živeti življenje. Tukaj je krajši pogovor, ki smo ga pripravili. FB STRAN . SPLETNA STRAN 

 

šestdeset mio sanj

,,60 million dreams” Denise Hof ART

denise hof art - heaven must have sent you

Denise Hof ART *Heaven must have sent you* www.wyob.de

Na Vaši Facebook strani je moč najti številne umetnine z močnim sporočilom. Nam lahko poveste več o sebi, kakšen je Vaš odnos do živali – prašičev, krav in drugih izkoriščanih živali?

” Celo življenje sem mislil, da sem pravi ljubitelj živali ­ konjev, mačkov, psov, zajcev in tako naprej. Pred nekaj leti sem organiziral protest proti ubijanju brezdomnih psov v Ukrajini. V procesu organizacije sem navezal stike s skupino ljudi, ki se zavzema za pravice živali. Dogovorili smo se za datum, dal pa sem jim tudi vedeti, kako zelo pomembno je, da skušamo omenjene pse rešiti.

Eden izmed članov omenjene skupine mi je na to odgovoril: “Vse živali štejejo, VSE so pomembne!” 

To je bil trenutek, v katerem so se mi v glavi porušile vse meje. Meje, ki si jih ustvarimo sami,da lahko diskriminiramo med živalmi, da lahko nekatere smatramo kot del družine in nekatere kot hrana.

V istem trenutku sem postal vegan in aktivist za pravice živali, brez kakršnih koli predstav o tem, kaj bom jedel pri naslednjem obroku. Čutil sem se dolžnega, da storim vse kar je v moji moči, da se oddolžim za moja slepa dejanja v preteklosti in da pomagam tudi drugim sprevideti, v upanju, da nekoč tem čudovitim bitjim ne bo več potrebno trpeti.

missing mom - denise hof art

” Missing mom – endless love ” Denise Hof ART

unforgettable paul

Unforgettable Paul Denise Hof Art

krava

back to the light out of the dark

“Back to the light, out of the dark” Denise Hof ART

2. Kdaj in zakaj ste se odločili  spregovoriti preko umetnosti?

” Kot sami veste, pridejo trenutki globokega obupa, v katerih skoraj izgubimo vero v človeštvo. V enem izmed takih trenutkov, sem se odločil posvetiti vso svojo kreativnost trpečim živalim. Naslikam jih v trenutkih sreče, tako kot trenutkih obupa. Ljudje so odgovorni za njihovo grozno trpljenje – najmanj kar lahko storijo je to, da se tega zavedajo. Morali bi videti njihovo lepoto, dostojanstvo in zločine, ki so jim storjeni.” 

Milk orphans in a snow dome

*Milk orphans in a snow dome* Denise Hof ART

Miss you

” Miss you ” Denise Hof ART

MAMA in otrok denise hof art

Mother and child belong together – in any kind of species. We do not have any right to separate them. Denise Hof ART

ovcke denise hof art

Denise Hof ART

krava mama in telicek denise hof art

Denise Hof ART

mali pujsi

Denise Hof ART

mama pujska in mali pujs

Denise Hof ART

lisicka

Denise Hof ART

slikica denis hof art

3. Je možno Vaša dela kupiti in kje?

” Da, možno jih je kupiti. Kontaktirate me lahko kadarkoli na ds@wyob.de. Usvaril sem tudi znamko, WYOB (www.wyob.de), pod katero je možno kupiti natise umetnin, tako kot kape in modne dodatke z motivom rejnih živali.

To nam omogoča, da jih NOSIMO na drugačen način in jih s tem ponesemo nazaj v zavest ljudi, nazaj v LUČ. “

majcke denis hof art

kako nastaja slika

4. Kakšno je sporočilo, ki bi ga radi razširili po svetu – o rejnih živalih?

” Ni opravičila za naša dejanja. Brez dvoma gre za zločin, milijon zločinov, katere zagrešimo sleherni dan. To, da vsi zamižijo na eno oko in se pretvarjajo, da problem ne obstaja, ne  pomeni, da so ta dejanja sprejemljiva. Nikakršne potrebe nimamo po zaužitju njihovih teles in  izločkov. Zbudimo se in PREHEHAJMO s to neverjetno in neznosno krutostjo ZDAJ in za  VEDNO. Za živali, za Zemljo in za naše lastne duše.” 

PISCANEC denise hof art

Denise Hof ART

5. Imate kakšne napotke za aktiviste za pravice živali?

” Skrbite zase. Ne pasti v obup. Vedno se predstavite v pozitivni luči – tako živali kot bodoči vegani vas potrebujejo MOČNE.” 

(Pripravila Brigita Voda in J.S.) 

ENGLISH VERSION

1. We can find several great art works on your facebook page with very strong message.

Can you tell us more about yourself please, what is your attitude towards animals – pigs, cow and othre the most abused one?

My whole life I would have believed I was an animal lover. Horses, cats, dogs, rabbits and so on.

Some years ago I organized a demonstration against the killing of stray dogs in the Ukraine. I got in contact with an animal rights organisation. They had already the date I wanted for the demonstration. I told them it´s so important. One of them said: *They all count, they ALL are important.*

This was literally the moment, the wall in my brain broke down, the wall, which separated the animals in the ones we pet and the ones we eat. I became instantly vegan, without any idea, how to cook from now on, and an animal rights activist. I felt that I should do everything I could to apologize myself for my blindness as well as to help others to SEE to stop this horrible suffering for all these wonderful beings.

2. When and why did you start talking about veganism through art?

You know yourself there are moments of deep despair where we almost loose faith in our own species. In such a moment a few years ago I decided to dedicate my whole creativity to the abused animals. Painting them in their beauty in their happy ways as well as in their despair. Humans are responsible for their horrible suffering – so at least they should be conscious about it. They should see their BEAUTY and DIGNITY and see the crimes humans comit against them.

3. Can we buy your works and where?

Yes, I do sell my works. You can contact me at any time over ds@wyob.de

I also created a label, WYOB, which prints the artwork and we do hats and accessories with farm animals on them. So you can WEAR them in a different way: Carry them back into consciousness of people. Nobody sees pigs alive anywhere…to get them back INTO LIGHT. www.wyob.de

www.wyob.de/art

4. What is the message that you would like to spread to the world – about farm animals?

There is no excuse for what we are doing to them. It is definitely a crime, millions of crimes, which are committed every single day. And just because everybody looks away it does not make things right. We do not NEED to EAT them nor their products. Wake up and STOP THESE unbelievable and unbearable cruelty NOW and FOREVER! For the animals for the earth and for our own souls.

5. Please add anything that is important for anyone who is fighting for animals rigts.

Please care for yourself. Don´t get lost in despair. I know what I am talking about..Always upload yourself with positive pics news and results also! They need you STRONG

 

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

thirteen − ten =