Kokoške na obisku v šoli

Še slaba dva meseca bomo v okviru projekta S KOKOŠKO FRIDO SPOZNAVAMO DOMAČE ŽIVALI razveseljevali otroke po vrtcih in šolah. Rezervacije za vrtce (poletni termini) odprte. 

V Zavodu za zaščito rejnih živali Koki se zavedamo, da živimo v obdobju, ko večina prebivalcev, zlasti urbanih središč, nima stika s kokošmi, purani, kunci, prašiči, kozami, ovcami. In da ameriška legenda, da otroci mislijo, da so krave vijolične barve, ni daleč od resničnosti.

Da bi vsaj delno pripomogli k izboljšanju le tega, vodimo številne projekte. 

Med projekti so tudi predavanja in srečanja s kokoško Frido. 

Kdo je Frida? 

Kokoška Frida je ena od starejših kokoši nesnic, ki jajc ne nese več. To pa ne pomeni, da ne zna o njih veliko povedati. Pa ne le o njih, temveč tudi o tem, kdo kokoši pravzaprav so, kakšne medsebojne odnose spletajo, s čim se prehranjujejo, kako slišijo na svoje ime in še vrsto drugih stvari.

Tako je kokoška Frida namesto v loncu za juho, kot je to pač navada in usoda starih kokoši, pristala pri Zavodu Koki z namenom ozaveščanja o rejnih živalih. Gre za izjemno bistro, včasih trmasto, vsekakor pa priljudno kokoš, ki z veseljem zleze tudi v naročje otrok in sune kakšen kos kruha.

Kako poteka srečanje?  

Srečanja s kokoško Frido potekajo po predhodnem dogovoru v razredu/hodniku/na igrišču.

Frida je ves čas z nami, medtem ko si mi ogledamo kratko predstavitev iz življenja kokoši in drugih rejnih živali nasploh.

Srečanje je zasnovano interaktivno, otroci, ki želijo, lahko kokoško primejo v naročje, se z njo slikajo, ji ponudijo hrano in jo preprosto opazujejo, kakšna je.

Ob zaključku prejmejo pobarvanko ali drugo gradivo /prilagojeno starostni skupini. Nekaj utrinkov iz predavanja po Sloveniji spodaj…

Drugo 

Cena za srečanja s kokoško Frido je simbolična – 1 eur za otroka ter ob prijavi manjšega števila otrok dodatno prispevek za pokritje stroškov bencina. 

Ker Zavod Koki pomaga številnim poškodovanim, odpisanim, izgubljenim rejnim živalim bomo seveda veseli, če boste skupaj z otroci nekaj dni prej zbrali kaj starega kruha, odpadne zelenjave in drugih stvari, ki jih lahko potem namenimo za oskrbo živali, ki živijo do naravne smrti na slovenskih kmetijah.  

Seveda smo veseli vsake dodatne donacije, saj lahko zaradi nje potem pomagamo večjemu številu živali. 

predavanje na soli dve

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

14 − 13 =