Flip – ker svet ne pripada samo zdravim. Ljudem ali živalim.

Zgodba kunca Flipa je zagotovo nekaj posebnega.

Kot vsaka zgodba človeka ali živali, kateremu usoda nameni malo težjo, drugačno pot skozi življenje.

Flip je plemenski kunec, ki je slaba tri leta preživel kot večina kuncev razplod, v tesnem, zelo redko očiščenem, temnem zajčniku v prizidku neke hiše. Dobrim ljudem, ki so v času počitnic skrbeli za rože pri tej hiši, medtem ko so lastniki hiše odšli na počitnice, se je zasmilil. Po dogovoru z njimi je Flip v družbi še desetih kuncev, ki so tam bivali, prešel v roke ljudi, ki so mu želeli poiskati trajen in varen dom v naravi.  

konec dopusta

Namestili smo ga na eno od lokacij, kjer že živijo kunci, rešeni klavrnega življenja in gotove smrti.

kuncji pasnikOpazovati žival, ki je vse svoje življenje preživela v ujetništvu, ko naredi prve poskoke na prostem, je nekaj izjemno ganljivega. Šele takrat, ko živalim vrnemo, kar smo jim vzeli, pravzaprav ugotovimo, kako zelo pogrešajo okolje, ki smo jim ga vzeli, ko smo jih zaprli v ujetništvo. Po nekaj dneh se je opogumil, prišel izpod gajbice in zaživel. Potem pa se je zgodilo čez noč. V roku dveh ur. Flipa je doletela pareza. Ja, to je kunček, ki smo ga peljali na veterinor v času, ko je iz prikolice za prevoz živali skočila Reza (Tina).

Po intenzivni terapiji, večdnevni hospitalizaciji, je prišel nazaj v domačo oskrbo. Vzroki za parezo so lahko različni, vse pa kaže, da Flip morda ne bo več skakal kot skačejo kunci. In da se bo premikal po svoje.

kunec flip paraliziran

Po vzoru iz tujine smo se lotili izdelave vozička, ki ga bo dobil v roku slabih dveh tednov. Da bo lahko svoje življenje preživel čim bolj kvalitetno in dostojno v svoji družbi – družbi kuncev. Flipa smo izbrali za ambasadorja meseca.

Ker svet ne pripada le lepim, zdravim, srečnim ljudem.

In ne pripada le ljudem.

Ampak tudi živalim. Spet ne samo lepim, zdravim in srečnim.

Pripada nam vsem. In čisto vsak od nas ima pravico do življenja.

flip

Ob tem pa je seveda žalostno dejstvo, da vsakodnevno koljemo zdrave kunce, polne življenja, energije in upanja. Jih zlorabljamo v poskusih in z njimi ravnamo na način, ki ga ne bi privoščili nobenemu živemu bitju.

 

Prosimo, razmislite, da izberete polnovredno rastlinsko prehrano, zaradi katere ne bo treba umreti nobeneni živali. Ne uporabljajmo kozmetike, čistil in drugih sredstev, ki so testirana na živalih.

Flip bo postal del projekta Posvoji me., s pomočjo katerega lahko postanete tudi vi njegov boter in s simboličnimi mesečnimi prispevki omogočate hrano, steljo, veterinarsko oskrbo zanj, ter ga tudi obiščete. 

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

ten + six =