Dražba s posebnim namenom – Pavol Tesar

Zgodilo se nam je prvič, da nam je nekdo poklonil umetniška dela.

Gospa Bernarda iz Ljubljane je prijateljevala s pokojnim akademskim slikarjem Pavolom Tesarjem. Ko nas je poklicala, dejala, da je bil g. Tesar velik ljubitelj živali, zato želi nekaj njegovih del (risb, skic), s katerimi si je služil za preživetje pokloniti nam v dar. Z namenom, da pripravimo licitacije in z izkupičkom pomagamo živalim v stiski. Dodala je, da bi so on zagotovo želel, da njegova dela pomagajo živalim.

Dolgo smo se posvetovali, spraševali, razmišljali, kdo in kako naj ovrednoti 13 poklonjenih del.

Izkazalo se je, da je umetnost sila zanimiva zadeva.

V očeh nekoga poteza na platnu, s katero se je slikar ukvarjal morda več tednov, ne pomeni ničesar. Nekdo drug  pa v tej isti potezi prepozna največjo dragocenost. Zelo sorodno življenju, kajne. Naše nam pomeni največ, v tujem pa morda sploh ne prepoznamo ničesar. In nekatera nam je v družbi, kakršni živimo, dovoljeno nasilno vzeti.

Zato smo se odločili, da bomo z izkupičkom njegovih del NEKOMU VRNILI najbolj dragoceno, kar ima – njegovo življenje.

Kdo je ona, katere oči dobro poznajo temno plat življenja, bomo objavili naknadno v obširnem prispevku. Medtem časom smo jo že spravili na varno in nikoli nihče nad njo ne bo dvignil roke.

Vas pa prosimo za sodelovanje na DRAŽBI, ki poteka na družbenem omrežju Facebook TUKAJ. 

Celoten izkupiček bomo namenili zanjo. Če bodo dela dosegla veliko več, potem bo seveda to največji dar, saj bomo življenje vrnili še komu. LICITACIJE ZAČNEMO NOCOJ. POGOJE SODELOVANJA NAJDETE NA STRANI KOKI – LICITA, da zares izpolnimo poslanstvo, ki ga je umetnik namenil slikam.

Licitacija se je začela v nedeljo 29. januarja ob 21:00 in traja do petka 3. februarja do 21:00 ure zvečer.

Izdelke se licitira tako, da se ponudbo dviguje za najmanj 2€. Izdelek dobi tisti licitator, ki do nedelje do 21:00 ure ponudi najvišjo ponudbo. O podrobnostih plačila bodo licitatorji obveščeni preko zasebnega sporočila. Čas za plačilo izdelkov je en teden. Po preteku tedna dni bomo izdelke ponudili licitatorju, ki je ponudil drugo najvišjo ceno. Pri (večini) licitiranih izdelkov poslanih po pošti, poštnino (in strošek kuverte) plačate licitatorji. Pred pošiljanjem izdelkov licitator nakaže denar na TRR Zavod za zaščito rejnih živali Koki Na produ 13 2354 Bresternica. IBAN SI56 0231 0026 1055 140 (NLB d.d.) OBVEZEN PRIPIS – ” Dražba s posebnim namenom” ♥ Licitirajte in delite. HVALA

VEDNO PA LAHKO POMAGATE Z NAKAZILOM DONACIJ (brez sodelovanja na licitacijah). S pripisom V POKLON PAVOLU TESARJU. Denar bomo namenili zato, da vrnemo življenje. 

PODATKI ZA NAKAZILO

Zavod za zaščito rejnih živali Koki (Zavod Koki) Na produ 13 2354 Bresternica IBAN SI56 0231 0026 1055 140 (NLB d.d.) –za Čoki. Več o Zavodu Koki http\://www.zavod-koki.org/.

Verjamemo, da smo se odločili pravilno. Nenazadnje, kadar gre za življenje, ne bi smelo biti napačnih odločitev, kajne.

HVALA ZA VSO VAŠO POMOČ IN PODPORO. VSA DELA NAJDETE V ALBUMU NA FACEBOOOKU. 

slikar pavol tesar - soncnice

slikar pavol tesar zmajski most crno bela

drazba pavol tesar zmajski most barvna

 

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

13 + 20 =