Brina. In njenih 120 prijateljic

Ker verjamemo, da ni prav nobenega razloga proti, da ne bi vsaj nekaj farmskim živalim, ki vse svoje življenje preživljajo za zidovi hlevov, omogočili življenje kot si ga zasluži prav vsako bitje, večkrat odkupimo odslužene ali odpisane živali kamor spadajo tudi kokoši nesnice, ki so stare več kot eno leto.

Na prodaj so po nizkih cenah, za ceno ene kave recimo. To smo storili tudi to sredo.

Da je uspelo, se imamo za zahvaliti predanim ljudem:

1. Najprej tistim, ki so šli na farmo in kokoške razvozili v dobre domove.

kokoske na poti v nov dom1

 

2. Ampak to ne bi bilo mogoče brez tistih, ki so kokoške nesebično sprejeli in jim bodo omogočali življenje do naravne smrti (Društvo za zaščito konj, družina Nastje in Miloša Židanika, Dunjina družina s Hobetove domačije).resena kokoska 1

 

ZA SARO resize

 

kokoske resene size1

3. In za zahvaliti se imamo tistim, ki ste tokratno akcijo finančno podprli (ali jo še boste) – brez tega pa sploh nič ne bi bilo mogoče!!

In zakaj omenjamo Brino? 

KOKOSKA BRINA resize

 

Kokoška Brina je bila v hlevu. Ampak ne v kletki, kot njene prijateljice. Ležala je v škatli ob steni. Izločena iz kletk (pri število 1000 in več kokoši na farmi je vsak dan katera manj..), ker se je zdela poškodovana in obnemogla.

Bila je za ‘na odpis’. Vzeli smo jo k sebi.

Danes je bila pri veterinarju, dobila podporno terapijo (diagnoza pomanjkanje kalcija zaradi pretirane nesnosti in še nekaj drugih težav). Zdaj se zdi, da bo morda nekega dne hodila. Mogoče že zelo kmalu.

 

BRINA 3

BRINA1

No, saj ne, da bi ona kdaj že sploh hodila po zemlji…Cena za začetek zdravljena (pregled, rentgen, terapija je bila slabih 70 eur). Omenjamo, da je lažje razumljivo, zakaj rejci nikoli individualno ne zdravijo živali…ker za 70 eur kupiš..sami preračunajte koliko novih zdravih kokoši. Oziroma povedano tudi takole – koliko jajc bi bilo treba prodati, da sploh imaš ‘noter’ zdravljenje kokoši…

Kokoške morajo sedaj biti nekaj časa na toplem, v hlevu, postopoma pa se bodo prilagodile na svet tam zunaj. Svet, v katerega so bile rojene. Pa ga morda nikoli ne bi spoznale. Kot milijone njih. 

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

three × one =