Bik zbežal iz klavnice in si rešil življenje

Primeri, ko živali zbežijo iz klavnice, se praviloma ne končajo dobro. Vsaj če se spomnimo katerega od nam bližnjih (pred leti v Mariboru) Pa vendar so izjeme. Ena njih se je nedavno zgodila na Newyorških ulicah – Queens 22.januarja. 

Navdušenje, s katerim so posneli bika in komentarji so samo še en dokaz temu, kako smo izgubili sleherni stik z živalmi, ki so žal še vedno del vsakodnevnih obrokov in se z njimi srečujem vsak dan na krožniku. Bika so uspešno odlovili, potem ko so ga stisnili v kot garaže.

bik

pobegli-bik-klavnica-resen

Vendar je bil poslan v klavnico (zaklan bi bil v petek).

Živalski aktivist Mike Stura je bil trdno odločen, da tam ne bo končal. Tako ga je počakal pred klavnico in se dogovoril z lastnikom, da ga prevzame.

bik-resen-ena

Pa so ga odkupili posamezniki in odpeljali v Zatočišče Skylands Animal Sanctuary and Rescue

bik-resen-tri

bik-resen-dve

Freddie kot so mu dali ime, se je pridružil še 18 rešenim kravam, pa kozam, ovcam, piščancem, prašičem v Zatočišču. In dobil, kar si je želel in za kar je tekel- svobodo. 

bik-klavnica-resenjpg

bik-resen-stiri

Kaj lahko storimo? 

Izberimo hrano, ki ne vsebuje sestavin živalskega izvora. 

Ozaveščajmo.

Obiščimo kraje, kjer živali živijo z dostojanstvom in v spoštljivem sobivanju z ljudmi ter se o njihovi izjemni in sebi lastni naravi tudi sami prepričajmo. 

Vir: http://www.nydailynews.com/new-york/queens/fled-queens-slaughterhouse-sa…http://nypost.com/2016/01/21/slaughterhouse-cow-runs-for-freedom/

 

 

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

one × 4 =