Belkina družina

Kaj živalim vzamemo, ko jih priklenemo na verigo in dobesedno prisilimo, da vse dni bolščijo v steno pred ali za seboj, pride do izraza najpozneje v trenutku, ko jim vrnemo vsaj del življenja. 

Na Koki se je pred tedni obrnil fant Jan. Prosil je, če lahko poiščemo dom kozji družini, za katero stari ata ne zmore več skrbeti in bi jo zato najraje vrnil kozjerejcu nazaj. Ima naraščaj, dvoje živahnih kozličkov, on je planiran za zakol, ona za prodajo.

Primerov, ko starejši ljudje ne zmorejo več skrbeti za živali, je zelo veliko. Janova predanost in trdna odločenost nas je izjemno presenetila. Belkino družino je od starega ata odkupil in obljubil, da bo zanjo skrbel še naprej, kolikor mu bo čas dopuščal. To se zgodi redko. Zato smo Janu pristopili nasproti, kolikor se je dalo in Belkino družinico namestili na eno od lokacij. Belkica je imela zaradi let stanja na enem mestu na nastilju povsem preraščene parklje. Vendar to ni bilo najhuje. Najhuje je bila tista nevidna veriga, ki jo je vezala tudi po tem, ko smo jo sneli. In je prvič lahko stopala po travi. Prve tri dni se je privajala na hojo. In prvič v življenju bo videla odraščati in odrasti svoje mladiče – Pedra in tamalo Tejo. Vsa leta doslej ji namreč to ni bilo dano. Jan je povedal, da je jokala še več dni po tistem, ko so jih odpeljali. Strah pred navado, ki se je očitno globoko zarezala vanjo, pa je ostal, saj ju na pašniku skrbno in skoraj že pranoično sledi, kliče in ščiti. 

belka sedem

 

jasmine in kozlicki

” Mama, je to tisti svet, o katerem sem sanjal? ” Dragi moj otrok, to je to…to je ta pravi svet…

jasmina in kozzze

kozlicka

 

 

misel stella copy

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

nineteen + sixteen =